Çinli şirket Huawei davaların, Washington ‘un güvenlik tehdidi olarak değerlendirilmesinden sonra “son çare” olduğunu söyledi. Huawei, ABD ile olan mücadelesinde en son salvoyu kovdu ve ABD hükümetine telekomünikasyon ekipmanı yasağı nedeniyle dava açtığını doğruladı.
Şirket, Çin’in Shenzhen kentindeki bir basın toplantısı sırasında duyuru yaptı. Dava, Teksas Doğu Bölgesi’ndeki ABD Bölge Mahkemesinde yapıldı. (Huawei’nin ABD’deki merkezi Plano, Teksas’ta bulunmaktadır).
Yasal eylem hakkında konuşan Huawei Yönetim Kurulu Başkan Vekili Guo Ping, ABD Kongresinin Huawei ürün ve ekipmanı üzerindeki yasağı için “herhangi bir kanıt” sunmadığını ve dolayısıyla “anayasaya aykırı” olduğunu söyledi.
Huawei’nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Guo Ping, “[Yasak] ABD müşterilerimize hizmet etmemizi önlüyor, itibarımıza zarar veriyor ve ABD dışındaki müşterilere hizmet verme fırsatından mahrum kalıyor.” Dedi. “Güç ilkelerinin ayrılmasını ihlal ediyor, ABD’nin yasal geleneklerini bozuyor ve ABD Anayasası’nın doğasına aykırı” dedi.
Bu Yazıda Neler Var
“Huawei bu yasal işlemi uygun ve son çare olarak yapmaya hazır.”
Reuters’e göre, Çin hükümetinin baş diplomatlarından Devlet Konsey Üyesi Wang Yi, Huawei’nin davasına desteğini ekledi. Çinli şirketler gerektiğinde “yasal silahlar” kullanmalı ve “sessiz kuzular” olmamalı ”dedi.
Huawei tartışması: Bilmeniz gereken her şey
- Trump, Çin yaptırımlarıyla savunma faturası imzaladı
- Firma Güneş enerjisi teknolojisinde yasaklama ile karşı karşıya kalabilir
- Hukuki zorluk, Başkan Donald Trump’ın geçen yıl imzaladığı Ulusal Savunma Yetki Yasası’na (NDAA) eklenmesiyle sonuçlanıyor. Tasarı, ABD hükümetinin ve müteahhitlerinin Huawei’den belirli telekomünikasyon ve video gözetim ekipmanlarının yanı sıra, ZTE de dahil olmak üzere diğer Çinli iletişim şirketlerinin bir kısmını satın almalarını yasaklıyor. Yasak, herhangi bir hükümet sistemi için “temel” veya “kritik” kabul edilen bileşenleri ve hizmetleri kapsamaktadır.
- Huawei Yönetim Kurulu Başkan Vekili Guo Ping, basın toplantısında şirketin ulusal güvenlik konusundaki sicilini savundu ve Huawei’nin telekomünikasyonda, özellikle 5G‘de dünya lideri olduğunu yineledi.
- Huawei’nin küresel siber güvenlik ve gizlilik sorumlusu John Suffolk, son yıllarda Petya ve WannaCry gibi kötü amaçlı yazılım saldırıları “hiçbiri Huawei’den gelmiyor” şeklinde küresel bir tehdit oluşturmadığıaçıklamasını yaptı.
- Huawei’nin küresel siber güvenlik ve gizlilik sorumlusu John Suffolk, küresel tedarik zinciri binlerce zayıflık ve zayıflık yaratıyor” dedi. “Yalnızca 2017 ve 2018’de, güvenlik açıkları yayınlayan şirketlerden 30.000 adet güvenlik açığı vardı. Güvenlik açıklarını yayımlayan ilk 10 kuruluştan dokuzu Amerikan şirketleriydi.”
- Huawei Baş Hukuk Sorumlusu Song Liuping ayrıca, Huawei’ye “mükemmel güvenlik sicilini” savunma fırsatı verilmediğini, çünkü yasağın yasal işlem yapılmadan yürürlüğe girdiğini belirtti.
- Huawei Baş Hukuk Sorumlusu Song Liuping, “Huawei, suçlayanlarını inceleme şansını hiç bulamadı… ABD Kongresi, Amerikan anayasasına aykırı olarak, aynı zamanda milletvekili, savcı ve jüri üyesi olarak saldırdı” dedi.
- Şirket, NDAA kısıtlamaları üzerinde kalıcı bir tazminat talep etmekte ve kısıtlamaların anayasaya aykırı olduğuna dair beyan kararı almaktadır.
- Huawei Baş Hukuk Sorumlusu Song Liuping, “Huawei ürünlerinin Amerikan halkına sağlandığı ve ABD’nin ulusal güvenliğinin tamamen korunduğu bir çözüm bulmak için ABD başkanı ve onun yönetimi ile birlikte çalışmak istiyoruz” dedi.
P30 İncelemesi, Özellikleri ve Fiyatı adlı yazımıza gitmek için tıkla