1. Ana Sayfa
  2. Güncel Haberler

Şerit Testere Sonsuz Dişlisi Nedir?

Şerit Testere Sonsuz Dişlisi Nedir?
6

Şerit testerelerde de karşımıza çıkan sonsuz dişliler, büyük dişli redüksiyonları gerektiğinde kullanılır. Kurulum, kullanıcının dönme hızını belirlemesine ve ayrıca daha yüksek torkun iletilmesine izin verir. Birçok sonsuz dişli, başka hiçbir dişli setinde olmayan ilginç bir özelliğe sahiptir: sonsuz dişli çarkı kolayca döndürebilir, ancak çark dişliyi döndüremez. Bunun nedeni, sonsuz açısının o kadar sığ olmasıdır ki, dişli onu döndürmeye çalıştığında, dişli ile solucan arasındaki sürtünme solucanını yerinde tutar.

Şerit testerelerde de kullanılan üç farklı sonsuz dişli türü şunlardır:

Boşluksuz – çevresi işlenmiş bir oluk olmayan düz bir sonsuz dişlidir. Tek bir hareket noktası, yüksek birim yük aşınmasına ve yıpranmasına maruz kalmasını sağlayan diş teması sağlar.

Unutmayın, Kar-Tes kesici takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; şerit ve daire testereler gibi kesici takımlarda daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.

Tek boşluk – sonsuz dişlinin etrafına sarılmış içbükey sarmal dişler, bu da daha az aşırı aşınma ile daha yüksek birim yükleri anlamına gelir.

Çift boşluk – genellikle koni veya kum saati olarak adlandırılan bu tip, temas alanını artırmaya yardımcı olmak ve daha düşük aşınma ve yıpranma ile artan birim yükleri sağlamak için hem sonsuz vida hem de dişli üzerinde içbükey dişlere sahiptir.

Bu Yazıda Neler Var

Şerit Testerede Sonsuz Dişliler Nasıl Çalışır?

Bir elektrik motoru sonsuz dişliye dönme gücü uygular, sonsuz dişli tekerleğe karşı döner ve vida yüzü tekerleğin dişlerini iter. Tekerlek yüke karşı itilir. Sonsuz dişli sürekli döner ve sonsuz dişli çarkını çalıştırır. Bir sonsuz dişli tahrikinde, güç vidadan tekerleğe iletilir, ancak asla tekerlekten sonsuz dişliye iletilmez. Buna kendinden kilitleme denir ve birçok uygulamada kullanışlıdır. Hız oranı, sonsuz dişli diş sayısı ve başlatma sayısı ile belirlenir. Hız oranı arttıkça güç aktarımı azalır.

 

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap

Yorumlar (6)

Popüler Yorumlar
  1. 2 sene önce

    gayet güzel tebrikler

  2. Harika Muthis cok guzel

Yapılan Yorumlar
  1. çok faydalı bir yazı olmuş herkesin bilgilenmesini sağlamışsınız teşekkürler

  2. 2 sene önce

    gayet güzel tebrikler

  3. eyw reis bilgilendim

  4. 2 sene önce

    Gerçekten çöl güzel bi uygulamasınız başarılarınızın devamını dilerim

  5. Çok başarılı bir yazı olmuş.Emeği geçen herkese teşekkür ederim.Herkesin eline sağlık.

  6. Harika Muthis cok guzel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir