Yapılacak olan kan testi ile bebeğin tutunup tutunmadığını öğrenmek mümkündür. Tüp Bebeğin Tutmadığı Nasıl Anlaşılır sorusunun yanıtı yapılacak olan kan testinin negatif çıkmasına bağlıdır.
Negatif çıkmayan kan testi sonucu ise bebeğin rahme tutunduğu anlamına gelmektedir. Bu durumda annede karın ağrısı ve mide bulantısı gibi durumlar yaşanabilir. Bazı kişilerde bu belirtiler görülmeyebilir.
Tüp bebek transfer sonrası embriyonun sağlıklı bir şekilde rahme tutunması beklenmektedir. Bebeğin rahme tutunmasıyla erken gebelik belirtileri ortaya çıkabilmektedir.
Bu Yazıda Neler Var
Embriyonun rahme tutunması nasıl anlaşılır?
Tüp bebek aşamaları içerisinde son adım olarak yer alan bu dönemde tüm gözler merakla sonucu beklemektedir. Kan testi öncesinde Tüp Bebeğin Tutmadığı Nasıl Anlaşılır ya da embriyo rahme tutundu mu sorusunun yanıtını verecek belirtiler;
• Bebeğin rahme tutunmasıyla karında oluşan hafif ve orta dereceli kramplar normal görülmektedir. Aşırı ağrı ve kramp olması durumunda mutlaka doktora başvurulması gerekmektedir.
• Hamilelikte en sık görülen belirtilerden biri mide bulantısı olmaktadır. Hamileliğin 5. haftası ile 8 haftası arasında başlayan bulantılar, 3. aydan sonra azalabileceği gibi doğuma kadar da sürebilmektedir.
• Embriyonun rahme yerleşmesiyle lekelenme durumu görülebilmektedir. Bu durum hamile kalındıktan 12 il 14 gün içerisinde gerçekleşmektedir.
• Hamileliğin gerçekleştiğine dair en güvenilir ve en doğru belirtilerden biri adet gecikmesidir. Adet gecikmesi yaşanmasının ardından yapılacak kan testi ya da idrar tesri ile hamillik durumu olup olmadığı öğrenilebilmektedir.
• Hamilelik durumunun meydana gelmesiyle progesteron hormonunun salgılanıyor olması, annede yorgunluk meydana getirebilecektir. Bu durum erken gebelik belirtilerinden biri kabul edilmektedir.
• Hamileliğin başında görülebildiği gibi ilerleyen süreçte de en sık görülen belirtilerden biri sık idrara çıkma durumudur. Vücudun su kaybını önlemek adına su tüketiminin mutlaka yapılması gerekmektedir.
• Tüp bebek transfer sonrası hamileliğin gerçekleşmesi ile birlikte annede duygusal değişimler meydana gelebilmektedir. Annede heyecan, korku, mutluluk ve kaygı gibi ruhsal değişimler meydana gelebilmektedir.
• Hamileliğin oluşması ve progesteron hormonlarındaki artış nedeniyle bazal vücut sıcaklığında da artış meydana gelecektir. Tüm bebek transferinin ardından hamilelik durumunun oluşması için iki haftalık bekleme süresi boyunca vücut sıcaklığı çok daha fazla görülecektir.
Tüp Bebek Gebelik Hesaplama
Tüp bebek transfer sonrası tutunma belirtileri merakla beklediğiniz günler geride mi kaldı. Öncelikle sizi tebrik ediyoruz. Tüp bebek gebelik hesaplama aracımız sayesinde hamileliğimin kaçıncı ayındayım sorunuzun yanıtını alabilirsiniz.